Allergier, specialkost & andra sjukdomar

Ichicon är allergivänligt!

Det är hårsprejsförbud i alla konventets lokaler och i sovsalarna, det gäller även på toaletter och i korridorer. Det här är för hänsyn till allergiker. Hårsprej får alltså bara användas utomhus för att styla eget hår eller peruker.

Nötter är inte heller tillåtet någonstans på konventets område!
Tack för visad respekt!

Andra sjukdommar

Har du exempelvis diabetes eller någon funktionsnedsättning kan det vara bra att säga till medic samt kontakta konventet om du behöver tillgång till ramp/hiss. Man vill ju komma åt HELA konventet.

Specialkost

Har du mat allergier är det alltid bra att fråga en extra gång om vad maten innehåller om du inte själv kan läsa innehållsförteckningen. Det är inte alltid att alla tänker på allergier när de lagar/serverar mat. Är du osäker och har känslig allergi är det bättre att låta bli och äta något du vet att du tål.

Allergier

Ha ALLTID med dig dina mediciner, tabletter, salvor, sprutor, inhalator m.m.
Gå inte ifrån dem om du har EXTREM allergier. Se till att ha dina mediciner nära till hands IFALL att något skulle hända.

Tips och trix

Det är alltid bra att meddela konventet/medicfunktionärerna om du har några allergier, specialkost eller någon sjukdom som kan göra att du blir sjuk. Detta så att ifall att det händer något med dig så är våra Medicfunktionärer medvetna om vad som gäller.

Ta hand om dig själv, se till att alltid:

  • Säga till konventet om det är något du behöver fysisk hjälp med ex. rullstol.
  • Ha ALLTID mediciner med dig om du har allergier, sjukdomar m.m. och ha dem LÄTT TILLGÄNGLIGT!
  • Berätta för Medic på konventet om du har allvarliga allergier/sjukdomar.

 

ICHICON vill ha en miljö som är tillgänglig för alla, men kan inte ta ansvar för de besökare som inte följer uppmaningar om att inte ta in nötter m.m. Vi strävar även efter att ha gluten och laktosfria alternativ i vårt Maidcafé.